ИЗБОРИ

Официална страница на Общински сбор - Пловдив Адрес 4000 Пловдив ул. “Княз Александър I” № 27 трети етаж вляво , ел.поща: atakaplovdiv@abv.bg

Защо ще теглят този заем, кой ще го плаща и къде ще отидат тези пари, настоя да разбере от управляващите Волен Сидеров

Над 200 членове и симпатизанти на АТАКА, както и други организации протестираха пред парламента днес срещу новия заем от 16 млрд. лв., който правителството се готви да вземе.

На протеста лидерът на АТАКА Волен Сидеров заяви: „Този дълг ще отиде за военни цели. Това, което подготвят управляващата коалиция Борисов-Костов-Кунева-Симеонов-Каракачанов-Първанов е военен заем. На времето са го наричала военновремеви заем и той бил налаган винаги от тези, които дърпат конците в геополитиката, т.е. в момента това е Вашингтон. САЩ налагат на нашите колониални управници заем, с който ние да купуваме старото им оръжие“

Сидеров подчерта, че този заем не бил заложен в бюджета и не бил предмет на дискусии и дебати. „Сега изведнъж излизат и по един „пожарен“ начин искат мнозинството да го гласува, с което ще се натовари народът с нови с 16 млрд. лв. Защо ние трябва да плащаме тези пари? Къде ще отидат тези пари? Това е въпрос, на който управляващите не отговарят. Питаме ги, но и техните депутати не знаят къде ще отидат парите“, отбеляза националистът.

Лидерът на АТАКА припомни, че когато кабинетът „Орешарски“ поиска 1 млрд. лв. заем, опозицията, тогава в лицето на Борисов, каза, че това било пагубно за България. А сега става дума за 16 млрд. лв. Как 1 млрд. лв. заем е лош и опасен, а 16 млрд. лв. е много хубав, прогресивен и просто е благодат за България. Как става това?, попита Сидеров пред събралото се множество пред НС.

Той призова гражданите да се събудят и да видят какво става. „Има хора, които не могат да си плащат тока, а ще бъдат натоварени и с този заем. Ние трябва да се събудим като общество, да направим така, както направиха гърците и да покажем, че искаме радикална смяна на колониалното управление. Това е колониално управление, което по един изключително унизителен начин прави всичко, което му се каже от господарите. Днес да теглим заем, утре ще ни вкарат във война, после ще изпратят българи да се бият в Украйна, за да умират за каузата на Вашингтон. АТАКА ще гласува категорично против този заем”, заяви Сидеров.

Той призова парламентарните групи да излязат и да кажат как ще гласуват и защо ще гласуват така, а управляващите – защо ще теглят този заем, кой ще го плаща и къде ще отидат тези пари. „Те не могат и не трябва да бягат от отговорите, ако искат да ги наричат държавници. Ако са само изпълнители на чужди заповеди ще трябва да си отидат час по-скоро. На България й трябва отговорно пробългарско управление“, заключи Сидеров и призова хората да се събудят, защото ще има нужда от още протести.

СНИМКИ: ПЕТЪР ДУЧЕВ

АНКЕТИ

Смятате ли, че програмата на АТАКА ще извади България от кризата?

Кой е тук ?

В момента има 50  гости и няма потребители и в сайта

© 2006-2022 АТАКА-Пловдив. Всички права запазени.